Del 2.

Nathalie har under utredningstiden inte velat eller kunnat reflektera kring hur det varit att växa upp med mamma och pappa under de periodvis tuffa levnadsförhållanden som ändå rådde.
Inte heller mamma och pappa har kunnat beskriva om eller hur Nathalie påverkats av pappas dåliga mående, hans alkoholmissbruk, familjens ständiga uppbrott pga, dålig ekonomi, mammas arbetstider, broderns bortgång, ryktesspridningen, familjens slutenhet osv. Det går ändå att dra slutsatsen att Nathalie påverkats negativt av miljön hemma och att hennes livsutveckling blivit störd. Att inte ha någon bostad eller att flytta runt som inneboende hos andra påverkar barns grundtrygghet, mående och utveckling. Även en förälders alkoholmissbruk påverkar ett barns utveckling allvarligt.

Nathalie har försökt att hantera rädsla och oro inför dessa situationer efter bästa förmåga, men har reagerat med egen orkelöshet, skolk etc, vilet visar på hur hennes egen utveckling och hälsa äventyras i svåra situationer.


Utredningsteamet gav sin bild av Nathalie.
Hon är vanligvis en glad, positiv och trevlig flicka. Nathalie uppvisar varierande beteenden inför olika personal. Viss personal har bara sett den glada, rara och trevliga Nathalie. Annan personal har fått ta emot fula kommentarer där hon är riktigt otrevlig. Nathalie vet vad som är rätt och inordnar sig vanligtvis efter det. Ibland kan hon dock bete sig öppet vidrigt, och mer eller mindre skälla ut folk för ingenting. Nathalie väljer bort konflikter och andra saker i huset, som hon inte vill eller törs vara med på, genom att gå in på sitt rum. Dock har hon varit med på exempel mobbning och stölder från andra flickors rum.
Nathalie har varit med och bildat allians med några tjejer på utredningsenheten för att få en annan flicka att flytta därifrån. Planen var att gå in på hennes rum och stjäla kläder och smink. De beslutade gemensamt hur de skulle gå till väga för att få bort personalen från korridoren och uppehålla den utsatta flickan för att sedan gå in på hennes rum. Nathalie erkände senare att hon hade varit inne på rummet och stulit samt eldat upp den utsatta tjejens kläder.
Föräldrar, Nathalie ich socialsekreterare kände igen bilden av Nathalie, dock hade de inte vissa sätt Nathalies otrevliga utbrott. Nathalie har dock visat denna attityd gentemot vänner och pojkvän.

Fortsättningsvis benämns att Nathalie behöver struktur och lugn i sin hemmamiljö för att kunna hålla kvar sin stabilitet. När otrygga förhållanden föreligger blir det oehört allvarsamt för Nathalies mående. Exempel på otrygga förhållanden föreligger är de tider då familjen inte har haft någon permanent bostad, blivit vräkta samt då pappa missbrukat alkohol. Hon klarar då inte av sin skolgång och har gett sig in i destruktiva beteenden. Detta kan fortskrida om inte familjens ekonomi, bostad och framförallt pappas psykiska mående blir stabilt.
Trackback
RSS 2.0